نکاتی که در امر ازدواج به آن کمتر توجه می شود
- بیشتر افرادی که قصد ازدواج دارند به این مساله فکر می کنند که چه فردی را برای همسری انتخاب کنند و طرف مقابل آن ها چه ویژگی هایی داشته باشد و کمتر به این مساله می اندیشند که آیا خودشان ویژگی های مناسب برای مسوولیت همسری را دارند یا خیر!
- لازم است به این نکته اشاره کنم که وقتی فردی تصمیم به ازدواج می گیرد قبل از هر چیز باید به خود شناسی نسبی رسیده باشد.تا زمانی که خودمان ویژگی های شخصی خود را نشناسیم نمی توانیم فردی مناسب برای زندگی مشترک انتخاب کنیم.در موارد بسیاری به جوانانی برخورد می کنیم که خودشان هنوز نمی دانند هدفشان از زندگی و ازدواج چیست و چشم انداز روشنی برای خود ندارند.
- نکته مهم دیگر رسیدن به استقلال اقتصادی و روانی و فکری است.شرط لازم برای ازدواج این است که شما بتوانید خانواده جدیدی تشکیل دهید و آن را به رسمیت بشناسید نه اینکه با کوچکترین مشکلی به خانواده قبلی خود برگردید و تحت تاثیر صحبت های اطرافیان و دوستان و آشنایان باشید و قدرت تصمیم گیری نداشته باشید.توانایی رویارویی با بحران یکی از مواردی ست که قبل از ازدواج باید به آن رسیده باشید.
- توجه داشته باشید اگر پیش از ازدواج در فشارهای خانوادگی ،اجتماعی ،عاطفی و … قرار گرفته اید برای فرار از آن ها و در شرایط روحی نامناسب تصمیم به ازدواج نگیرید .ابتدا از نظر روحی خود را آرام کنید و سپس با کمک متخصص تصمیم بگیرید چون تصمیم گیری در شرایط نامناسب دقیقا مانند از چاله د رچاه افتادن است.دختران بسیاری برای فرار از سخت گیری پدر یا برادر و یا برای راحت شدن از شنیدن حرف و حدیث دیگران و برای ترس از بالا رفتن سن تن به ازدواج می دهند و یا پسران بسیاری به دلیل رهایی از تنش های جسمانی و یا به دلیل اینکه به اطرافیان بفهمانند که بزرگ شده اند و توجه دیگران را به خود جلب کنند تن به ازدواج می دهند. افراد بسیاری پس از کشمکش های عروسی و مهمانی و خوش و بش های عروسی تازه پس از آن متوجه می شوند وارد گودی شدند که نمی دانند چطور از آن خارج شوند.
- آنچه مسلم است توجه به آموزش پیش از ازدواج برای رسیدن به زندگی شادتر و لذت بخش تر است.
لازم است تمامی افرادی که وارد مرحله تصمیم گیری و ازدواج می شوند با یک روان شناس متخصص در تماس باشند و د رکلاس های گروهی که توسط متخصصان پیش از ازدواج برگزار می شود شرکت کنند.شناخت روحیات جنس مخالف،آموزش مهارت های زندگی مانند مهارت حل مساله و تصمیم گیری ،آموزش روابط بین فردی و چگونگی ارتباط موثر ،آموزش مهارت های جنسی ،نوع برخورد با خانواده همسر و …. از جمله آموزشهایی ست که افراد قبل از ازدواج باید آموزش ببینند.
- بعضی از بیماریهای روحی در ابتدا خود را نشان نمی دهند و یا ممکن است فردی که متخصص نباشد تشخیص ندهد مثلا ممکن است بدبینی و پارانویید بودن فردی را به غیرتی بودن او نسبت دهید و یا فکر کنید چون شما را بسیار دوست دارد اینقدر حساس است.پس در این مساله بسیار دقت کنید.
- افراد پیش از ازدواج آنقدر در کلیات و حرف های بزرگ غرق می شوند که فراموش می کنند پس از ازدواج در دام همان جزییاتی می افتند که برایشان بی اهمیت بوده به عنوان مثال علایق شخصی ،نوع وقت گذرانی و استفاده از اوقات فراغت حتی ساعت خوابیدن و بیدار شدنتان بسیار مهم است فرض کنید شما عادت دارید روزهای جمعه صبح زود از خواب بلند شوید و کوه بروید و همسرتان دوست دارد تا ظهر بخوابد و هیچ کدام هم حاضر نیستید از خواسته خود بگذرید. همین مساله به ظاهر کوچک آغاز مشاجرات بزرگ است.
- خانواده طرف مقابل را خوب بررسی کنید چون بسیار مهم است شخصی که قرار است همسر شما شود در همان خانواده و با همان آداب و رسوم بزرگ شده و قرار نیست پس از ازدواج خانواده خود را ترک کند و کنار بگذارد.توافقات و تفاهم های فرهنگی دو خانواده بسیار مهم است.حتی به نوع صحبت کردن و صدا زدن افراد دقت کنید از نظر آن ها هر فردی در خانواده چه مسوولیتهایی دارد؟چون نوع نگاه آن ها حتما در آینده بر انتظاراتی که از شما به عنوان عروس یا داماد خواهند داشت تاثیر می گذارد.
- هول نشوید.در ابتدا همه فکر می کنند طرف من با بقیه فرق می کند اما پس از اینکه وارد زندگی شدید و هیجانات فروکش کرد اختلافات سلیقه ای و فرهنگی خود را نشان می دهد.
- اگر برای آینده تحصیلی یا کاری خود برنامه ای دارید حتما با یکدیگر صحبت کنید و متوجه شوید که همسری که قرار است انتخاب کنید چقدر با آن موافق است و کمکتان خواهد کرد
- خجالت نکشید حتما درباره بچه دار شدن حتی تعداد و نوع تربیت آن با هم صحبت کنید شما به عنوان پدر و مادر آینده لازم است در این باره با هم هم نظر باشید
- در پایان هیچ وقت به این امید نباشید من او را عوض خواهم کرد زیرا افراد به این راحتی تغییر نخواهند کرد و اگر هم تغییر اندکی داشته باشند انرژی بسیاری که برای آن خواهید گذاشت شما را فرسوده خواهد کرد.
حتما قبل از اینکه تصمیم نهایی را بگیرید پس چند جلسه آشنایی و صحبت درباره کلیات به مشاور یا روان شناس متخصص مراجعه نمایید تا به شما کمک کند، تصمیم بهتری بگیرید.