تست افسردگی بک
پرسشنامه افسردگی بک (BDI، BDI-1A، BDI-II)، توسط آرون بک(Aaron T. Beck) تهیه شده است. این ابزار یک پرسشنامه خودرارزیابی چند گزینه ای با 21 سوال است که یکی از رایج ترین آزمون های روانسنجی برای اندازه گیری شدت افسردگی می باشد.
در نسخه فعلی آن، BDI-II برای افراد 13 سال و بالاتر طراحی شده است و شامل اقلامی است که مربوط به علائم افسردگی می باشند. برخی از این موارد عبارتند از؛ نا امیدی و تحریک پذیری، تشخیص هایی از قبیل احساس گناه یا حس مجازات شدن و همچنین نشانه های جسمی از قبیل خستگی، کاهش وزن و عدم توجه به جنس مخالف.
تست روانشناسی و اختلالات روانی
تست روانشناسی برای سنجش بسیاری از اختلالات و بیماری های روانی از جمله اضطراب، استرس و افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد. این تست ها به طور معمول توسط روانشناسان بالینی و بر اساس مطالعه روی مراجعین آن ها ساخته شده است.
تست های روانشناسی در حوزه سنجش مشکلات روانشناختی از جمله تست افسردگی بک و تست اضطراب کتل از استاندارد بالایی برخوردار بوده و در پژوهش های مختلف با افراد بهنجار و بیمار مورد استفاده قرار گرفته است.
ما بر این باوریم که خودشناسی ناشی از ارزیابی می تواند اولین گام موثر برای هدایت شما به سمت سلامتی و آرامش باشد.
پرسشنامه افسردگی بک به طور گسترده ای به عنوان ابزار ارزیابی رسمی توسط متخصصان مراقبت های بهداشتی و محققان مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار در چهل سال اخیر بارها و بارها توسط روانشناسان و پژوهشگران مورد استفاده قرار گرفته است.
در این آزمون از فرد خواسته می شود تا احساس خود را در دو هفته اخیر در نظر گرفته و به سوالات پاسخ دهد. تیم ای سنج تلاش نموده است با تدوین منحصر به فرد تفسیر این آزمون پس از ارزیابی و سنجش، اطلاعاتی را جهت راهنمایی و هدایت موثر در اختیارتان قرار دهد.
خواهشمند است پس از انجام آزمون حتما به نکات راهنما و اخطارهایی که ارائه می شود توجه لازم را داشته باشید. تیم ای سنج در تلاش است تا به منظور گسترش اطلاعات شما در رابطه با این اختلال وضعیت فعلی تان را نیز مشخص نماید.
با تست افسردگی بک در سایت ای سنج وضعیت خود را در مولفه های زیر ارزیابی نمایید:
تاثیر افسردگی بر سلامتی
افسردگی برای سلامتی شما بسیار خطرناک است. افراد مبتلا به افسردگی سه برابر خطر ابتلا به بیماری قلبی را تجربه می کنند. در واقع، افسردگی بر کل بدن تاثیر می گذارد. این اختلال سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند، باعث افزایش حساسیت به عفونت های ویروسی در طول زمان شده و حتی برخی از انواع سرطان به این اختلال مرتبط است.
برخی از افرادی که از افسردگی رنج می برند میزان بالای دیابت و پوکی استخوان را تجربه می کنند. همچنین افسردگی عملکرد زندگی سالم را به مخاطره انداخته و باعث اختلال در تمرکز و عملکرد ذهنی می شود. به طور کلی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد افراد افسرده طول عمر پایین تری نیز داشته و بیش از سایرین به انواع بیماری های جسمی مبتلا می شوند.
توجه- افسردگی تنها یکی از اختلالات روانی شایع است. جهت سنجش سایر جنبه های مشکلات روانی می توانید از تست نشانه های اختلالات روانی استفاده نمایید.
علائم افسردگی
هر کسی که افسرده است ممکن است هر علامتی را تجربه کند. بعضی از افراد علائم چندگانه را تجربه می کنند، بعضی از آنها ممکن است علائم محدودی داشته باشند. شدت علائم در افراد متفاوت است و همچنین در طول زمان متغیر است.
افسردگی اغلب شامل غم انگیز بودن، حس پوچی، احساس ناامیدی یا بدبینی همراه با احساس گناه و بی ارزش بودن یا آشفتگی است. همچنین می تواند از دست دادن علاقه یا لذت بردن از سرگرمی ها و فعالیت هایی که قبلا فرد از آن لذت می برده است نیز باشد.
کاهش انرژی، خستگی، بیقراری، تحریک پذیری و اختلال در تمرکز، یادآوری یا تصمیم گیری نیز در برخی افراد دیده می شود.
بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی افکار خود خودکشی نیز دارند. افراد مبتلا به افسردگی ممکن است اختلالات خواب را نیز تجربه کنند (بی خوابی، بیداری صبحگاهی، پرخوابی). رفتار خوردن (تغییرات اشتها، کاهش وزن یا افزایش وزن) در این افراد دچار مشکل خواهد شد.
علائم فیزیکی پایدار ممکن است شامل سردرد، اختلالات گوارشی و درد مزمن باشد. افسردگی اغلب با اضطراب نیز همراه است. تحقیقات نشان می دهد که نه تنها این دو در شرایط مشترک رخ می دهند، بلکه در الگوهای آسیب پذیری ژنتیکی نیز همپوشانی دارند.
علت افسردگی
علت خاصی را نمی توان به طور مشخص برای افسردگی تعیین نمود. بلکه احتمالا از ترکیب عوامل ژنتیکی، بیولوژیکی، محیطی و عوامل روانشناختی حاصل می شود.
تجربیات عمده منفی ناشی از تروما، از دست دادن یک دوست، رابطه نافرجام یا هر وضعیت استرس زا که فرد توانایی مقابله با آن را ندارد، ممکن است در افسردگی نقش داشته باشد. با این حال افسردگی نتیجه ذاتی آن واقعه استرس زا نیست بلکه بسیاری از تحقیقات نشان می دهند که تاثیر این وقایع به طور مکرر و در تعامل با تجربیات زندگی فرد برالگوهای تفکری اوست که می تواند این مسئله را ایجاد نماید.
تحقیقات با استفاده از فن آوری های تصویربرداری مغز، مانند تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)، نشان می دهد که مغز افرادی که افسردگی دارند متفاوت از افراد بدون افسردگی است. قسمت هایی از مغز که مسئول تنظيم خلق، تفکر، خواب، اشتها و رفتار هستند به طور غير طبيعی عمل می کنند.
معلوم نیست که تغییراتی که در مغز دیده می شود علت افسردگی است و یا اینکه به عنوان پیامد افسردگی می باشد. بعضی از انواع افسردگی در خانواده ها دیده می شوند، که نشان می دهد آسیب پذیری ژنتیکی در این اختلال وجود دارد.
درمان افسردگی
اگرچه افسردگی و درمان های آن شناخته شده است اما کمتر از نیمی از افراد مبتلا به این بیماری در جهان (در بسیاری از کشورها کمتر از 10 درصد) چنین درمان هایی را دریافت می کنند.
مهمترین موانع برای مراقبت موثر عبارتند از؛ فقدان منابع، فقدان ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی آموزش دیده و برچسب منفی اجتماعی ناشی از اختلالات روانی. مانع دیگر برای مراقبت موثر ارزیابی نادرست است.
بنا به گفته سازمان بهداشت جهانی در سال 2018 در بسیاری از کشورها افرادی که افسرده هستند اغلب به درستی تشخیص داده نمی شوند و برخی که این اختلال را ندارند به اشتباه تشخیص داده شده و حتی داروهای ضد افسردگی برایشان تجویز می شود.
ارزیابی افسردگی کمک خواهد کرد تا بتوانیم دید روشنی نسبت به وضعیت فعلی خود داشته و در صورت نیاز به روانشناس مراجعه نماییم.
شاید برای خیلی ازافراد رفتن پیش روانشناس دشوار باشد اما باید بدانیم که انتخاب یک روانشناس درست می تواند تغییر بسیار مطلوبی در زندگیمان داشته باشد. تست افسردگی می تواند به شما کمک نماید تا قبل از مراجعه به روانشناس خودتان را بهتر بسنجید.
همچنین ممکن است میزان افسردگی تان در حدی نباشد که نیاز به مراجعه کردن داشته باشید. تیم ای سنج تلاش نموده است تا با در دسترس قرار دادن این آزمون رایج شرایطی را فراهم سازد که بتوانید بر اساس استاندارد های جهانی میزان افسردگی خود را بسنجید.
در صورت نیاز ما راهکارهایی را به شما توصیه خواهیم کرد. چنانچه مسئله جدی باشد و شما نیز صادقانه به این تست پاسخ داده باشید توصیه می گردد که در اولین فرصت به روانشناس مراجعه نمایید.